Podľa Čadu treba zvládnuť postupné ciele, Poprad chce raz vyhrať

27.02.2008 Celý región

Košice 27. februára (TASR) - Košickí hokejisti síce neobhájili vlaňajšie prvenstvo po základnej časti extraligy, ale všetci si uvedomujú, že najdôležitejšie je úspešne ukončiť celú sezónu. Od majstrovského titulu ...
Teraz majú pred sebou štvrťfinálovú sériu s Popradom. S mužstvom, ktoré jediné prerušilo víťaznú sériu nového košického kormidelníka Rostislava Čadu v závere základnej časti. "Myslím si, že v závere extraligy žiadne mužstvo okrem Slovana ktorý vyhral základnú časť, si súpera nemohlo vyberať. Bol to aj náš problém. Sympatické bolo, že všetci hrali až do konca. Súperi na seba padli takou prirodzenou cestou. Takže si myslím, že sila súperov v play off je rovnaká a je jedno, kto s kým hrá. Poprad má mužstvo zložené z mladých i skúsených hráčov, čiže sa tam prelína skúsenosť s nasadením a bojovnosťou, ale to isté máme aj my. Šance na oboch stranách sú rovnaké. Ciele na celú sezónu sú samozrejme tie najvyššie v každom klube, ktorý sa prebojuje do play off. Rovnaké sú aj v Košiciach, ale bude treba najprv zvládnuť tie postupné ciele, to znamená štvrťfinále, eventuálne semifinále, atď. , " povedal pre TASR košický tréner. Zdravotná situácia v kolektíve sa už zlepšila, zranenie zatiaľ trápi len Plevu, obrancu Špeldu stále zranený prst, ale s mužstvom trénoval a jeho štart nie je vylúčený. Ostatní sú v poriadku.
Hokejisti HK Aquacity ŠKP Poprad síce do štvrťfinále play off extraligy postúpili zo 7. miesta, ale tým skôr môžu zaskočiť papierového favorita. Veľa bude záležať od úvodných dvoch stretnutí v ich Steel arene. V nej sa kamzíkom doteraz darilo, veď z 8 zápasov vyhrali tri a trikrát podľahli iba o jediný gól (raz až zo samostatných nájazdov). "Pripravovali sme sa prakticky ako na každý extraligový zápas, hoci s tým, že zákony play off sú iné ako v dlhodobej časti súťaže. Predpokladáme, že to bude ťažká séria, aj preto sme sa snažili v príprave neponechať nič na náhodu. Dôkladne sme si hru súpera preštudovali. Rozhodovať môžu aj maličkosti, od toho sa bude všetko odvíjať. Rozhodne nechceme už vo štvrťfinále ukončiť túto sezónu, ale naopak popasovať sa s Košičanmi o postup. S týmto cieľom odcestujeme aj do Košíc. Uvedomujeme si, že k tomu bude potrebné vyhrať v sérii aspoň jedno stretnutie v Košiciach. Káder by mal byť rovnaký ako v poslednom extraligovom zápase v Martine, teda bez dlhodobo zranených Vrbatu, Buca, Piataka a Kubusa. Najnovšie však má zdravotné problémy Michal Segľa, nad jeho štartom preto visí otáznik, " prezradil asistent trénera popradských hokejistov Jozef Skokan.
 

Vyberte región